Op 17 januari 2004 is Chen geboren. Toen hij 8 weken oud was, kwam ik met mijn toenmalige vriendin kijken. We zouden alleen maar kijken. Chen besloot echter dat hij met mij mee moest. Hij klom bij mij op schoot en viel daar in slaap. Hij koos mij.

Chen als puppy 8 weken oud

Chen ging bij ons wonen. Hij leerde al heel snel dat katten wezens zijn om rekening mee te houden. Hij groeide op tot een gemoedelijke vriend die iedereen en alles leuk vond. Altijd vriendelijk. Als je hem op zijn pootje trapte, dan kwispelde hij naar je. Hij piepte nooit. De dierenarts zei laatst nog dat deze hondjes veel sterker zijn dan ze er uitzien.

Chen was bij mij tijdens heel veel momenten in mijn leven dat ik steun kon gebruiken. Chen was altijd heel grootmoedig in het geven van steun.

Altijd als ik me rot voelde, dan kwam Chen gewoon rustig naast me liggen en liet zich dan kriebelen. Of hij legde zijn koppie op mijn schoot. Chen was de fijnste vriend die ik me kon voorstellen.

Chen was een kalm en blijmoedig wezen. Loyaal en onvoorwaardelijk in zijn liefde naar ons. De jaren vorderden en we genoten altijd volop van zijn liefdevolle persoonlijkheid. Hij kon het ook enorm goed vinden met Lisa en Lizzy en we vormden samen een gelukkig gezin.

De laatste jaren sliep hij bijna altijd bij Jochem op de kamer. Hij was een enorm goede hulphond voor Jochem die veel moest verwerken. Gewoon door zichzelf te zijn, altijd vriendelijk en kalm, gaf hij zoveel steun aan Jochem.

Chen kreeg met de jaren wat klachten. Hij had een gevoelige huid en kreeg daarvoor Prednisol. Dat hebben we op een later moment kunnen vervangen door CBD olie. Veel gezonder voor hem. Daarnaast bleek hij een hartruis te hebben. Daarvoor kreeg hij medicijnen. Later kwamen daar diverse vochtafdrijvend medicijnen bij.

De laatste paar jaar werd Chen telkens langzamer met het uitlaten. Hij kon geen grote wandelingen meer aan en zijn conditie ging gestaag achteruit. Lekker liggen was wel zijn superkracht. Niemand die zo goed ontspannen kon liggen als Chen. Heel fijn om naar te kijken.

In de lente van 2019 begon de twijfel toe te nemen of Chen nog wel lang bij ons zou zijn. Het leven werd zwaarder voor hem. Ik werd af en toe verdrietig bij de gedachte hem los te moeten laten. Een paar keer lieten we hem onderzoeken en spraken we met de dierenarts over zijn gezondheid. Daar bespraken we ook dat wat er ook gebeurde, Chen nooit mocht lijden.

Op maandag 29 juli 2019, op 15,5 jarige leeftijd, was er een hittegolf geweest. Chen dronk slecht. Hij kon alleen nog maar plassen en poepen als we hem in een perkje neerzetten. We wilden advies van de dierenarts en deze was duidelijk. We moesten Chen lijden besparen en hem laten inslapen. We besloten gezamenlijk dat het die middag moest gebeuren.

Om 17.30 uur bij ons thuis kreeg hij van de dierenarts een injectie om te slapen. Hij viel op mijn schoot rustig in slaap. We legden hem voorzichtig neer op zijn eigen kussen. Nog voor de 2e injectie half leeg was, was Chen al ingeslapen. Zonder strijd. In alle liefde met ons, Lisa en Lizzy om hem heen. Ze lagen kalm bij Chen en zagen wat er met hem gebeurde.

Ik tilde Chen in de auto van de dierenarts en daar ging hij…..onze lieve schat.

Chen is op woensdag 31 juli gecremeerd. Volgende week woensdag gaan we zijn as ophalen. Die zal in een mooie urn gedaan zijn en dan komt hij bij ons thuis in de woonkamer, waar hij hoort.

Wat is het moeilijk zonder Chen. Zijn zachtheid, vriendelijkheid en onvoorwaardelijkheid mis ik het meest. Ik merk dat ik nog steeds bij zijn vaste plekjes automatisch stil ga staan, zodat hij kan snuffelen zoals hij altijd deed. Lisa en Lizzy kijken me nu aan alsof ze zeggen willen: “baas, dat hoeft niet meer, Chen is nu op een betere plek.”

Ik mis Chen vreselijk en het doet pijn dat hij niet meer bij ons is. Hij zit voor altijd in mijn hart en ik zal me hem blijven herinneren om zijn gekke kleine gewoonten en maniertjes en… hoe hij voor ons onvoorwaardelijk onze vriend kon zijn.

Chen overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *