Vandaag had ik een afspraak in Culemborg. Een vergadering van de redactie van de NVTA.Vier keer per jaar maken we een blad voor de leden van de Nederlandse Vereniging voor Transactionele Analyse. Omdat enkele leden van de redactie uit België komen, anderen uit Hengelo, Medemblik en Voorburg, spreken we meestal af rond Utrecht. Ditmaal bij één van de nieuwe redactieleden die in Culemborg woont.

Ik had een lunch besteld bij de Veldkeuken. Die zou ik ophalen om vervolgens naar de redactiecollega te rijden. Dit restaurant is gesitueerd bij Werk aan het Spoel.

De TomTom gaf aan waar ik de A2 moest verlaten. Direct kwam ik terecht op een bochtig 60 km weggetje. De vergezichten waren machtig mooi. Idyllisch landschap, een beetje somber door een grauwe wolkenlucht en kale bomen. Het zag er stoïcijns mooi uit. Terwijl ik kalmpjes over dat weggetje laveerde, kwam ik langs Fort Everdingen. Een wat sinister en statig overblijfsel uit vele perioden van angst en oorlog.

Eenmaal aangekomen bij Werk aan het Spoel zag ik meerdere grasheuvels die feitelijk bomveilige opslagruimten waren en betonnen bunkers uit de tweede wereldoorlog. Veel waterpartijen rondom de bunkers met mooie oude bomen maakten het plaatje compleet.

Hollandse Waterlinie Hollandse Waterlinie1

 

Ik reed met veel plezier langs die oude stukjes historie van Nederland, langs de rivier de Lek. Genoot van het vele onverwachte moois dat zichtbaar is, wanneer je dat wilt en kunt zien. Ik nam er de tijd voor om het snufje historie in me op te nemen.

Geweldig!

De redactiecollega woont in een ecowijk. Ook bijzonder om dat eens van dichtbij mee te maken. Al het groen in de wijk is van de bewoners en wordt door hen samen beheerd. Alle huizen zijn duurzaam gebouwd. Water, elektriciteit wordt allemaal ecologisch verantwoord verkregen. De wijk is bovendien autovrij. Heel prettig om daar te zijn.

Zo kan een gewone vrijdag een vrijdag worden met weer wat mooie momenten die je later kunt definiëren als: geluk!

Nederland zo mooi!
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *